verwacht

Frozen de musical in 2018 te zien op Broadway

posted by vps3837 november 2, 2017 0 comments

Na de release van Disneys animatiefilm Frozen vroegen fans al snel om een theaterversie. Na lang wachten is het eindelijk zover: Disney komt in 2018 met een musical van de populaire animatiefilm Frozen. Na een paar hints van het topmanagement werd aangekondigd dat Frozen, de musical vanaf augustus 2017 try-outs gaat spelen in Denver. De musical Frozen zal vanaf februari 2018 te zien zijn op Broadway. Disney heeft de officiële website voor de theatershow al gelanceerd en kaarten zijn ook al te bestellen.

De film Frozen is een van de best lopende Disneyfilms ooit. Met een wereldwijde omzet van bijna 1,3 miljard is het de meest succesvolle animatiefilm ooit. Ook werden er maar liefst twee oscars mee gewonnen en 68 andere prijzen. Disney gaat heel voorzichtig om met Frozen, de musical. De try outs in Denver moeten ervoor zorgen dat de nieuwe Disney musical op Broadway in dezelfde categorie gaat vallen als de Lion king.

De film zit vol met fantastische nummers en iedereen kent de soundtrack “let it go” van de hoofdrolspeelster Elsa wel. Daarom is Frozen een perfecte film om een theatervoorstelling van te maken, maar er zullen nog wel een aantal nummers moeten worden toegevoegd om de musical te vullen.  Robert lopez and Kristen Anderson-lopez zijn verantwoordelijk voor de nummers uit de animatiefilm en schrijven op dit moment twaalf extra nummers voor de musical versie van de film. Andere sterren uit de oorspronkelijke animatiefilm hebben ook aangekondigd betrokken te zijn bij de musicalversie van Frozen.

De betoverende musical zal binnenkort dus te zien zijn in Amerika, en daarna wordt hij ook in London verwacht. Dus wie weet komt hij daarna ook naar Nederland!

Het verhaal

Het prachtige verhaal gaat over twee prinsessen in het koninkrijk Arendelle: Elsa en Anna. De troonopvolgster Elsa wordt geboren met magische krachten waarmee ze alles kan omtoveren in sneeuw en ijs. Haar ouders willen haar beschermen en sluiten haar af van de buitenwereld. Ook mag Elsa geen contact hebben met haar jongere zusje Anna. Tot op een dag de koning en koning verongelukken op zee en Elsa de troon moet opvolgen. Ze kan haar magische krachten niet onder controle houden waardoor ze het hele koninkrijk omtovert in een eeuwige winter. Elsa vlucht en laat Arendelle in een vrieskou achter. Anna moet zich verantwoorden tegenover het volk en beloofd Elsa te zoeken zodat ze de zomer kan terugbrengen. Tijdens deze zoektocht ontmoet Anna ook haar grote liefde. Na een veel avontuur vindt Anna haar zus in een zelfgemaakt ijskasteel. Uiteindelijk lukt het de zussen om het koninkrijk te redden.

Een populair personage uit de film frozen die we niet mogen vergeten is de sneeuwpop Olaf. Hij is een brouwsel van Elsa’s toverkunsten en in het begin van de film al te zien. Olaf zorgt ervoor dat zelfs de allerkleinste kinderen de film leuk Frozen leuk vinden, ook al begrijpen ze het verhaal niet. Zijn leuke spontane karakter zorgt voor een goede toevoeging in het verhaal. Zijn abnormale vaardigheid om zichzelf uit elkaar te halen zorgen voor grappige avonturen. Olaf vergezeld Anna tijdens haar zoektocht naar Elsa en samen beleven ze de gekste avonturen.

 

 

Leave a Comment