Uncategorized

Wat is een digital nomad en hoe word je er een?

posted by vps3837 mei 11, 2022 0 comments

Misschien heb je de term digital nomad al wel eens voorbij horen komen. Wat is een digital nomad en hoe kun je er een worden? In dit artikel nemen we je mee in het leven van een digital nomad. Er zijn verschillende populaire bestemmingen voor digital nomads. Denk bijvoorbeeld aan het eiland Bali, waar veel onlineondernemers naar toe gaan en elkaar meeten. Lees snel verder over digital nomads en hoe je er een kunt worden.

Wat is een digital nomad?

Een digital nomad is iemand die locatie onafhankelijk kan werken en daarmee geld kan verdienen. Als jij van avontuur houdt en graag wilt reizen, dan kun je gaan overwegen om er een te worden. Een van de populaire bestemmingen voor digital nomads is het eiland Bali, daarnaast kun je denken aan landen zoals Thailand en Mexico. Wil je liever eerst in Europa blijven? Dan kun je eens kijken naar Lissabon en Valencia bijvoorbeeld.

Hoe kan je er een worden?

Je wordt niet zomaar een digital nomad, hiervoor dien je jezelf wel voor te bereiden en in te lezen. Hoe wil jij bijvoorbeeld jouw inkomen gaan verdienen vanuit het buitenland en waar wil je naartoe gaan? Hieronder geven we enkele tips die je kunnen helpen om er een te worden.

– Zorg ervoor dat je zowel passieve als directe inkomsten kunt creĆ«ren online als zzp’er of door een eigen bedrijf te starten.

– Sluit jezelf aan bij verschillende community’s waar veel onlineondernemers in zitten.

– Zorg ervoor dat je voldoende geld spaart om rond te kunnen komen, wanneer er even geen inkomen is.

– Bepaal voor jezelf in wat voor luxe je wilt leven. Aan de hand hiervan weet je ongeveer hoeveel geld je per maand moet verdienen om rond te komen in het buitenland.

– Wanneer je net begint, is het verstandig om eerst naar de wat goedkopere bestemmingen te gaan. Op Bali kun je heel goedkoop leven.

– Breng jouw huidige vaste lasten omlaag of stop ze. Wanneer je op reis bent wil je zo min mogelijk kosten hebben thuis.

Er zijn genoeg manieren die je kunt gebruiken om een digital nomad te worden. Kijk welke manier het beste bij jou past.

You may also like

Leave a Comment