Uncategorized

Tips om je bereik te vergroten als artiest

posted by vps3837 januari 11, 2022 0 comments

Als artiest heb je het de afgelopen paar jaar niet makkelijk gehad. Veel shows zijn gecanceld als gevolg van de coronapandemie, wat leidt tot een flinke afname van je inkomsten. Om dit verlies goed te maken, moet je creatief zijn en zoeken naar andere manieren om inkomsten binnen te krijgen. Waar sommigen dit zoeken in omscholing, kun je als artiest er ook voor kiezen om actiever te zijn op social media. Een hogere engagement en grotere online fanbase zorgt nu voor wat extra inkomsten en zal later zorgen voor sneller uitverkochte shows. Een van de meest gebruikte platforms hiervoor is Instagram. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet om via Instagram je bereik te vergroten. 

Post regelmatig 

Het belangrijkste om te doen op Instagram is ervoor zorgen dat je regelmatig een bericht post. Hoe vaker je wordt gezien, hoe beter mensen zich jou zullen herinneren. Een tool die hierbij goed werkt is een content kalender. Dit is een kalender waarbij je per dag opschrijft wat je wilt gaan posten. Uiteraard is er ook plek voor een spontane post, maar als je niet zo goed weet wat je wanneer wilt posten biedt een content kalender een handige uitkomst. Daarnaast is het ook goed om te weten dat de meeste volgers ‘s avonds door Instagram scrollen. Een bericht wat ‘s avonds geplaatst wordt, zal daardoor sneller bekeken worden. Daarnaast zijn er ook verschillende apps waarbij je een bericht kunt inplannen. Zo hoef je niet eens ‘s avonds klaar te zitten om het bericht te plaatsen, maar kun je dat gewoon de app laten doen. Tot slot is het ook slim om je post niet op precieze tijden te plaatsen, maar bijvoorbeeld om 18:03 uur. De meeste bedrijven plaatsen namelijk op hele tijden hun berichten, waardoor jouw bericht ondergesneeuwd kan worden. 

Gebruik hashtags en lok reacties uit 

Om ervoor te zorgen dat jouw berichten bij zoveel mogelijk mensen in hun tijdlijn of discoverpagina verschijnt, is het slim om hashtags te gebruiken. Door deze hashtag kunnen mensen jouw post sneller vinden wanneer ze zoeken op een bepaald onderwerp. Daarnaast is het ook slim om de caption van je post af te sluiten met een vraag. Mensen zijn namelijk eerder geneigd om te reageren op een post waar een vraag in staat. Meer reacties en likes op je post zorgen ervoor dat je post gedeeld wordt in de discover pagina van Instagram van mensen die jou nog niet volgen. Wilt het nog niet zo lukken met de likes en reacties? Dan kun je deze ook gewoon kopen. Het kopen van views en reacties is een truc die door veel artiesten en influencers gebruikt wordt. Het geeft je een zetje in de goede richting waardoor je account sneller opgepakt wordt door het algoritme van Instagram.

You may also like

Leave a Comment