musicals

De musical Mama Mia

posted by vps3837 januari 26, 2018 0 comments

Ontstaan Mama Mia

Mama Mia is een van de bekendste musicals allertijden. De musical is gebaseerd op de populaire liedjes van de popgroep ABBA. De titel Mama Mia verwijst naar een nummer dat de groep uitbracht in 1975. In 1999 ging de musical Mama Mia in première in het Prins Edward theater in London. De musical kwam in 2003 ook naar Nederland waar hij tot 2006 heeft gedraaid in het Beatrix Theater in Utrecht. In 2009 keerde de musical opnieuw terug en ditmaal als tournee langs 15 grote theaters in Nederland, beginnend bij het Koninklijk Theater in Carre.

In 2008 is er een filmadaptie uitgekomen van Mama Mia. Deze film kwam uit op 3 juli 2008 in Griekenland. Het is een Brits-Amerikaanse muziekfilm, geregisseerd door Phyllida Lloyd. De film is opgenomen op verschillende Griekse eilanden.

Het verhaal

Het verhaal Mama Mia is dus gebaseerd op de liedjes van ABBA. De liedjes waren er dus eerder dan het verhaal. Het verhaal gaat over een moeder en een dochter die samenwonen op een klein Grieks eiland. De moeder Donna is eigenaresse van een taverne. De dochter Sophie staat op het punt om te gaan trouwen met haar jeugdliefde Sky. Ze zou dolgraag willen dat haar vader haar weggeeft bij de bruiloft, want zo hoort dit te gaan. Helaas weet Sophie niet wie haar vader is omdat haar moeder haar alleen heeft opgevoed. Moeder Donna praat dan ook nooit over haar verleden en dat maakt het erg lastig voor Sophie. Ze besluit zelf om op onderzoek uit te gaan en dan doet ze een schokkende ontdekking als ze in het dagboek van haar moeder leest dat ze misschien wel drie vaders zou kunnen hebben. Sophie wilt maar al te graag weten wie van de drie mannen haar echte vader is. Daarom nodig ze alle drie die mannen uit om naar het eiland te komen om te ontdekken wie haar biologische vader is.  Als haar moeder ontdekt op haar vrijgezellenfeest dat de mannen aanwezig zijn ontstaat er paniek. Ook de liefdesrelatie met Sky verloopt niet op rolletjes.

Uiteindelijk wordt nooit bekend wie de echte vader is van Sophie, maar het maakt Sophie niet meer uit. Tijdens de kennismaking met de drie mannen is ze van alle drie gaan houden. Daarom beschouwt ze ze nu allemaal als haar vader. Ook realiseert Sophie zich ineens dat ze nog helemaal niet toe is aan trouwen. Daarom blaast ze de bruiloft met Sky af. Een van de vaders, Sam, verklaart opnieuw de liefde aan Donna en vraagt haar ten huwelijk. Blijkbaar heeft hij al die jaren nog steeds van haar gehouden. Het verhaal eindigt dus alsnog in een bruiloft.

Vervolg Here We Go Again!

Goed nieuws, want Mama Mia de musical keert terug naar Nederland! Stage entertainment heeft een auditieoproep online geplaatst waar ze vragen naar dansers, zangers en acteurs met een leeftijd tussen de 18 en 50 jaar. Je zult dus binnenkort weer kunnen genieten van een spectaculaire musical. De terugkeer van deze musical heeft waarschijnlijk te maken met het vervolg op Mama Mia die aankomende zomer in première gaat. Universal Studios heeft de komst van de nieuwe film Mama Mia Here We Go Again aangekondigd. 10 jaar na deel een komt er dan eindelijk een vervolg van de ABBA-film. De actrices Meryl Streep en Amanda Seyfried kruipen opnieuw in de huid van moeder en dochter. Vanaf 20 juli 2018 kun je de nieuwe Mama Mia Here We Go Again bekijken in de bioscoop!

You may also like

Leave a Comment