musicals

Musicals in 2017

posted by vps3837 oktober 31, 2017 0 comments

De laatste jaren zijn musicals enorm toegenomen in populariteit. Wanneer de doeken openschuiven en het verhaal beging word je even ondergedompeld in een andere wereld. Musical is een theatergenre dat erg levendig is vanwege de vele zang en dans die in het stuk verwerkt worden. Het soort musicals dat wij op dit moment kennen zijn dan ook een groot spektakel. Ben je benieuwd van welke musicals je op dit moment kunt genieten? Hieronder vind je alle informatie over de populairste musicalvoorstellingen in Nederland van dit moment.

De lion king

Heb je zin in een waar theaterspektakel dan zit je bij deze musical goed. Laat je meeslepen door het verhaal van The Lion King in het AFAS Circustheater Scheveningen. Laat je verassen door het indrukwekkende theaterspel waar Afrika ontwaakt, het rijk van de Lion King. De hoofdrol van de musical wordt vervuld door de pasgeboren leeuwenwelp Simba, de toekomstige Leeuwenkoning. Volg het leven van Simba en zie hoe hij als kleine leeuwenwelp uitgroeit tot een machtige koning. Het is een verhaal vol met avontuur, liefde, hoop en moed.

Door de indrukwekkende mooie decors en prachtige kostuums is deze musicalvoorstelling een artistiek feest voor je zintuigen. De Lion King is een van de beste musicals en heeft inmiddels al 70 internationale awards gewonnen. De musical is gebaseerd op de Disney Film “The Lion King”. De musical was tussen april 2004 en augustus 2006 al ruim negenhonderd keer te zien in het Circustheater in Scheveningen. En sinds de première in oktober 2016 wordt de musical opnieuw in overvloed bezocht. Je kunt de Lion King nog tot minimaal 18 februari bekijken in het AFAS-circustheater.

On your feet

De swingende Broadway musical On your feet is 29 oktober in première gegaan in het Beatrix theater in Utrecht. Het is de eerste buitenlandse productie van de musical die sinds oktober 2015 op Broadway in New York te zien was. De musical gaat over het leven van het echtpaar Gloria en Emilio Estefan die door hardwerkende wereldsterren werden. Gloria en Emillio zijn zelf ook aanwezig bij de première van de Nederlandse versie van de musical. Vajèn den Bosch speelt de rol van Gloria en Jim Bakkum en Tommie Christiaan spelen afwisselend de rol van Emilio. De Nederlandse acteurs brachten de zomer door in Miami om zich optimaal voor te bereiden op hun rollen.

On your feet vertelt het waargebeurde verhaal over de liefde, talent, afkomst en ambitie van Gloria en Emilio Estefan. Het is een inspirerend verhaal over twee muzikale talenten die hun dromen waarmaken. Tijdens deze musical blijf je gegarandeerd niet in je stoel zitten, dus maak je benen maar alvast los. Het is een swingende en levenslustige musical gevuld met veel grote hits. De musical bevat veel bekende Latin popsongs van Gloria en de Miami Sound Machine, zoals ‘Get On Your Feet’ en ‘ Rhythm is Gonna Get You’.

 

Elisabeth in concert

Elisabeth in concert is een bijzondere voorstellingin vergelijking met andere musicals. Dinsdag avond 13 juni 2017 was de bijzondere musical Elisabeth in Concert te zien op Paleis het Loo in Apeldoorn. De cast van 1999, met Pia Douwes, Stanley Burleson en Wim van den Driessche werden bij elkaar gebracht in een muzikale reünie. En de unieke locatie op Paleis het Loo zorgde voor een magische ervaring. Het podium was geplaatst voor de voordeur van het paleis en er stonden tribunes voor ruim 4000 mensen. Later op de avond werd het steeds donkerder waardoor de locatie nog specialer werd.

De musical gaat over het meeslepende verhaal van Elisabeth, de keizerin van het Oostenrijkse volk. Haar leven begon als een romantisch sprookje, maar sloeg om tot een persoonlijk drama. De nummers die gezongen beschrijven het verhaal erg goed. Het hoogtepunt van de avond was het nummer “mijn leven is van mij” dat prachtig gezongen werd door Pia Douwes. De bijzondere locatie zorgde dat het koninklijke verhaal nog meer lading kreeg. Een waardevolle toevoeging aan de musical was het gebruik van koetsen met echte paarden, dit is in een theatergebouw niet mogelijk. De musical werd dit jaar opgevoerd van 13 juni t/m 17 juni. Stage entertainment heeft al aangegeven dat er volgend jaar zeker een vervolg komt op dit concept, maar de locatie is nog onbekend.

Soldaat van Oranje

Natuurlijk mag de bekende musical Soldaat van Oranje niet ontbreken in dit rijtje. De musical Soldaat van Oranje is de langstlopende theaterproductie ooit in Nederland. De musical ging op 30 oktober 2010 in première en is inmiddels verlengt tot en met mei 2018. De musical wordt gespeeld in de voor de voorstelling gebouwde TheaterHangaar op Vliegkamp in Valkenburg.

De musical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een van de grootste verzetsstrijders uit onze geschiedenis, Erik Hazelhoff Roelfzema. Wanneer de Duitsers in 1940 binnenvallen leeft de Leidse student een onbezorgd leven. De oorlog veranderd alles en de jonge studenten realiseren zich meteen dat liefde niet meer vanzelfsprekend is. Waar kies je voor? Vecht je voor je vrijheid, vaderland en volk? Of ga je rustig door met studeren. Erik Hazelhoff Roelfzema kiest voor verzet en ontsnapt aan het begin van de oorlog naar Engeland waar hij zendapparatuur meesmokkelt naar Nederland en o.a. betrokken is als piloot bij bombardementen op Duitsland. Hij is adjudant van Koninging Wilhelmina en word beloond met de Militaire Willemsorde voor zijn verzetswerk.

 

You may also like

Leave a Comment