Uncategorized

De Lion King musical in Nederland

posted by vps3837 december 15, 2017 0 comments
Logo Lion King

Er zijn een heleboel mooie en adembenemede musicals te bezichtigen over de hele wereld. Deze blog neem ik jullie mee naar de in mijn mening beste musical allertijden. Even los van de choreografie, de acteurs en de muziek brengt deze musical namelijk ook nostalgische gevoelens los bij de meeste van ons. Ik heb het natuurlijk over de Lion King. Wie van jullie heeft er niet een traantje gelaten toen Mufasa vermoord werd door z’n kwaadaardige broer Scar? Ik ga jullie vertellen over de het verhaal van de musical, waar de musical te bezichtigen is en wat de vooruitzichten zijn.

De Lion King
De musical van de Lion King is gebaseerd op de tekenfilm. In het jaar 1997 ging de door Julie Taymor geregisseerde musical op Broadway in primaire. In het jaar 2004 vond de Lion King zijn weg naar Nederland en de wereldwijde musical heeft sindsdien ruim 80 miljoen mensen naar het theater getrokken.

Het verhaal is gebaseerd op het eerste deel van de Lion King. In dit deel staat de jonge leeuwen prins Simba in de schijnwerpers. Hij heeft een hechte vader met zijn vader die helaas om het leven komt door zijn toedoen, althans dat denkt hij zelf. Hij is zonder het te weten in een complottheorie van zijn kwaadaardige oom terecht gekomen. Uit schuld gevoel besluit de jonge Simba om zijn plicht als toekomstige koning te ontlopen en vlucht hij naar een afgelegen plek. Helemaal uitgehongerd en uitgedroogd wordt hij gevonden door het stokstaartje Timon en het hangbuikzwijn Poemba. Hier groeit hij op totdat hij weer wordt gevonden door z’n jeugd vriendin Nala. Zij vindt dat hij zijn troon op moet eisen, omdat Scar er een potje van maakt. Als je wilt weten of Simba kiest voor het luie leventje of een leven op de troon moet je de Lion King musical of film bekijken.

Scheveningen
Zoals ik net al heb verteld is de musical als sinds 2004 in Nederland te zien. In 2006 hadden al 1,6 miljoen Nederlanders ervoor gekozen om een bezoek te brengen aan de Lion King. Het is in Nederland dus een groot succes. De beroemde nummers nummer van Sir Elton Johnen en Hans Zimmer gaan bij de meeste mensen door merg en been. Deze nummers en de prachtige choreografieën zijn in Nederland te bezichtigen in het AFAS Circus theater in Scheveningen. Inclusief pauze duurt de gehele voorstelling ongeveer 3 uur. Dit is dus exclusief de eventuele reistijd. Een toegangskaartje voor de eerste rang kost iets minder dan 60 euro.

De toekomstplannen
De Lion King draait in Amerika al iets meer dan 20 jaar en in Nederland ruime 13 jaar. Het ziet er ook niet uit dat ze van plan zijn om binnenkort te stoppen. Er wordt nog volop reclame gemaakt op televisie en op de radio en het is een moment waar veel kinderen, maar ook ouders nostalgie aan beleven. De gehele crew is door de jaren heen dan ook al een keer vervangen en de ze zijn dus nog niet van plan om te stoppen.

Mocht de wereld ooit een keer uitgekijken zijn op de Lion King, waar ik niet van uit ga, dan kunnen ze altijd nog de Lion King deel twee gebruikt worden als vervolg. Ik denk dat weinig mensen dit een slecht idee vinden.

You may also like

Leave a Comment