Uncategorized

Waarom marketing studeren?

posted by vps3837 juni 7, 2022 0 comments

Zoekmachine optimalisatie, linkbuildingen socialmediamanagement, allemaal termen die bekend zijn voor marketeers. Maar waarom kiezen mensen ervoor om online marketing te studeren? Lees hier meer over de voordelen van een studie op het gebied van marketing.

Baankansen

Marketing en vooral het online gedeelte is niet meer te missen. Elk bedrijf heeft namelijk online marketing nodig om vindbaar te zijn via Google of social media. Dit is een beroep waarbij je veel kans hebt op een baan omdat het veel gebruikt wordt. De grote kans op het krijgen van een baan na je studie is een luxe, veel afgestudeerden vinden het namelijk moeilijk om een passende baan te vinden. Wel zijn er steeds meer mensen die kiezen voor dit beroep, waardoor je meer concurrentie hebt bij je sollicitatie.

Werken als freelancer

Een groot voordeel van online werk is dat je het overal kan doen. Zo zijn er veel mensen die voor zichzelf werken als freelancer, dit biedt veel vrijheid. Je bepaalt zelf welke klanten je aanneemt en hoeveel werk je wil doen. Maar ook als je een werkgever hebt kun je vaak online werken omdat je ook thuis kunt werken. Voor veel werkgevers maakt het niet uit of je nu in Nederland thuis achter je laptop zit of op het strand in Bali aan het werk bent.

Conclusie

Online marketing is een goede keuze voor mensen die het interessant vinden en graag werken met hun laptop. Je hebt veel kans op een baan na je studie en als je geluk hebt kun je tijdens het werken ook nog eens reizen wanneer jij daar zin in hebt. Kies voor werken als freelancer en je zult nog meer vrijheid ervaren. Je bepaalt zelf hoeveel klanten je aanneemt, hoeveel werk je uitvoert en wat je uurtarief is. Ook het indelen van je dag mag je helemaal zelf weten.

You may also like

Leave a Comment