musicals

Soof de musical

posted by vps3837 december 14, 2017 0 comments

De bioscoopfilm Soof veroverde in 2013 de harten van Nederland. Ook het vervolg Soof 2 werd in 2016 een groot succes. Aankomend jaar keert de romantische komedie Soof terug, maar dan in het theater! Vanaf November 2018 kun je Soof de musical bekijken in o.a. het Luxor. Naar verwachting wordt de theatervoorstelling net zo een groot succes als de bioscoopfilm. Benieuwd waar Soof over gaat? Dat lees je hieronder.

Het verhaal van Soof

Het personage Soof is een huisvrouw op middelbare leeftijd die moeizaam door het leven gaat. Soof werkt zich in grappige situaties in het werk en gezinsleven. Het is vooral chaos, lachen, huilen en gepruts. Het leven van een veertiger is natuurlijk niet makkelijk. Het leven van Soof lijkt eerst op rolletjes te lopen. Drie mooie kinderen, een lieve man, een groot huis en tot slot haar eigen cateringbedrijf Kooksoof. Maar schijn bedriegt, want Soof is niet zo gelukkig met haar leven. Ze mist namelijk liefde en aandacht van haar man Kasper, die veelte druk is met zijn werk. Dit gemis zorgt dat zij een oogje laat vallen op Choreograaf Jim, gespeeld door Dan Karaty. De relatie tussen Soof en Jim loopt een tikkeltje uit de hand wat voor veel problemen zorgt. Ook de verbouwing van Soofs tuinhuis tot een professionele keuken eist zijn tol. En hoe meer Soof grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer dit lijkt te ontsporen.

De populariteit van Soof is makkelijk te verklaren. Soof is 40plus, gescheiden en heeft drie kinderen. Ze wordt tot het uiterste getest. Nederlandse vrouwen herkennen zichzelf in haar persoonlijkheid. De herkenbaarheid zorgt ervoor de vrouwelijke kijkers in feite anderhalf uur om zichzelf lachen. Af en toe te veel eten en drinken, er niet altijd perfect gekleed uit zien en af een toe wat onhandig. Soof probeert iets te maken van haar leven, ook al is het verre van perfect. Het is een soort heldin met een randje. Soof is eigenlijk een klein beetje de Nederlandse versie van de populaire film Bridget Jones. Ook hier ligt de kracht van het verhaal met name in de iets wat neurotische, klungelige en onzekere hoofdpersoon.

Proefvoorstellingen

Soof de musical is nu nog in de maak, en dit proces verloopt net even anders dan normaal. Er word namelijk gebruik gemaakt van kleinschalige proefvoorstellingen waarin jij je mening mag laten horen.  Je schuift aan in de heerlijke keuken van Soof en bekijkt de eerste proefversie van de musical. De bezoekers mogen hun reactie en mening geven en op basis hiervan wordt de musical nog verder ontwikkeld. Jij krijgt dus de kans om mee te denken aan een prachtige theatervoorstelling. Jouw mening kan eraan bijdragen dat deze Nederlandse musical gaat vlammen in het theater!

Soof belooft een unieke theatervoorstelling te worden waarbij het drukbezette leven van veertigers met liefde, muziek en humor wordt gevierd. Het publiek neemt letterlijk en figuurlijk plaats in het leven van Soof en haar keuken. Tijdens de voorstelling wordt het publiek getrakteerd op overheerlijke hapjes uit Soofs eigen keuken. Dit zorgt voor een bijzondere toevoeging. Het wordt een unieke ervaring met herkenbare ingrediënten en een topcast met Maike Boerdam, Matteo van der Gijn en Henriette Tol. Na de grote successen van Soof 1 en 2 zijn de verwachtingen van de theatervoorstelling hoog. Zorg dus dat je erbij bent!

You may also like

Leave a Comment