Entertainment

Nationaal Theaterweekend 2018

posted by vps3837 november 16, 2017 0 comments

In januari 2018 komt het Nationaal Theaterweekend er weer aan. Het weekend van 26, 27 en 22 januari zetten theaters hun deuren open om aan iedereen te laten zien wat theater inhoud. Tijdens dit weekend is iedereen welkom om voor een mooie prijs te genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Laat je verassen door toneel, dans, opera, cabaret, musical en jeugdtheater! Het Nationaal Theaterweekend is bedoeld voor jong, oud, vaste en nieuwe bezoekers! In 2016 vond de eerste editie van het Theaterweekend plaats en dit was een groot succes. Dit weekend heeft als doel om de Nederlandse bevolking kennis te laten maken met theater. Iedereen moet een keer meemaken hoe leuk, ontroerend, mooi, grappig en waardevol theater kan zijn. Het aantal bezoekers van het Nationaal Theaterweekend blijft groeien, maar ook het aantal deelnemende theaters stijgt. In 2018 doen er ruim 70 verschillende theaters mee, zijn er ruim 150 extra activiteiten en meer dan 220 verschillende voorstellingen. Dat beloofd een groot spektakel te worden!

Tijdens het Nationaal Theaterweekend zijn alle voorstellingen die je kunt bekijken 10 euro. En met een keuze van ruim 220 verschillende voorstellingen zit er voor iedereen wel iets leuks bij. Naast de theatervoorstellingen zijn er ook nog heel veel andere activiteiten waar je gratis aan kunt deelnemen. Door de theatervoorstelling en de extra activiteiten wordt een unieke belevenis gecreƫerd voor de bezoekers.

Waar moet je aan denken bij de extra activiteiten tijdens het Nationaal Theater weekend? Je kunt tijdens dit weekend bijvoorbeeld overnachten in een theaterzaal of ontbijten in de artiestenfoyer. Ook worden er workshops aangeboden achter de schermen. Het zijn allerlei activiteiten die je normaal gesproken niet kunt doen. Tijdens het Nationaal Theaterweekend kan dit allemaal wel, en dat maakt het zo leuk. Op deze manier is het theaterweekend niet alleen een mooie gelegenheid om goedkoop voorstellingen te bekijken, maar ook om een bijzondere ervaring mee te maken. Je kunt vaak een masterclass krijgen of een meet en greet met een bekende acteur. Er worden verschillende rondleidingen aangeboden en er is vaak ook nog ruimte voor een afterparty. En dat allemaal gratis! De deelnemende theaters bieden namelijk elk hun activiteiten gratis aan.

Je kunt tijdens het Nationale Theaterweekend ook kiezen voor een blind date. Als je het theaterweekend nog niet verassend genoeg vind dan kun je je nu extra laten verassen door een blind date ticket te boeken. Je boekt namelijk een ticket, maar je weet nog niet voor welke voorstelling. Je kunt wel aangeven waar, wanneer en in welke genre je een voorstelling wilt bezoeken. Zo een blind date ticket kun je boeken tot 18 december 2017. Na deze datum worden namelijk alle voorstellingen van het Nationaal Theaterweekend bekend gemaakt.

Het nationaal theater Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds zijn de bedenkers van het Nationaal Theater weekend. Zij vinden dat de podiumkunsten af en toe in de schijnwerpers moeten worden gezet. Ook willen zij bereiken dat niet alleen de regulier bezoekers naar het theater komen in dit weekend, maar ook mensen die bijna nooit in het theater komen nu een bezoekje durven te wagen. Of dat bij een voorstelling of bij een activiteit is maakt niet uit, als ze maar kennismaken met het theater. En in de vorige twee edities hebben zij die zeker bereikt, de groei van het aantal bezoekers toont aan dat het initiatief door het publiek wordt toegejuicht.

 

 

You may also like

Leave a Comment