Entertainment

4D-bioscopen binnenkort geopend

posted by vps3837 november 14, 2017 0 comments

In veel landen bestaat het al, maar nu komen ze ook eindelijk naar Nederland. We hebben het hier over 4D-bioscopen waar je een film kunt beleven alsof je er zelf in zit. 4D-bioscopen zorgen ervoor dat de filmervaring spannender word door meer zintuigen te prikkelen. De bioscoopervaring wordt naar een nog hoger niveau gebracht door deze nieuwe technologie. De exacte datum van de komst van de bioscopen is nog niet bekend gemaakt, maar dit zal eind 2017 of begin 2018 worden.

In Nederland is Pathé de eerste bioscoopketen die de overstap maakt naar 4D-bioscopen. 3d-biscopen kennen we al een tijdje, maar de 4d-bioscopen zijn nieuw voor ons. Het bedrijf Pathé heeft bekend gemaakt dat de 4dx-technologie vanaf december ingezet wordt in de vestigingen Pathé De munt in Amsterdam en Pathé de Kuip in Rotterdam.

De zalen die ingezet gaan worden zijn wat kleiner, ze hebben namelijk ongeveer 150 stoelen. De kaarten die je kunt kopen voor een 4d film zijn uiteraard ook iets duurder dan voor een gewone film, maar het zal niet overdreven duur worden. Je kan ongeveer een prijsverschil van 6 euro verwachten.

Je kunt de nieuwe technologie van vergelijken met de pandadroom in de Efteling. Hier bestaat het kijken naar films op bewegende stoelen al langer. Alleen het verschil is dat in de Efteling je maar een bepaalde film kunt bekijken die speciaal ontworpen is. Pathé zal ervoor zorgen dat in de nieuwe bioscoopzalen steeds weer nieuwe films worden uitgezonden om het aanbod divers te houden.

De nieuwe technologie die Pathé toepast zorgt voor 20 extra elementen bij de films. Reken maar dat met twintig nieuwe effecten je bioscoopervaring een stuk intenser zal worden. Denk hierbij aan elementen zoals geur, wind en bepaalde bewegingen. Ja je leest het goed, er zit ook beweging in. De stoelen kunnen namelijk van links naar rechts en van voor naar achter bewegen. Hierdoor krijg je soms het gevoel alsof je werkelijk vliegt of duikt. Of stel een personage schrikt en deinst naar achter en jij gaat ook ineens achteruit met je stoel. Hierdoor zal je zelf ook goed schrikken. Ook zijn er verschillende weersimulaties zoals regen en wind aanwezig. Als je dus naar een winterse film gaat kun je je maar beter warm aankleden, want je zou dus ook zomaar sneeuw kunnen voelen tijdens een film. Tijdens een film in 4D kun je dus van alles verwachten, maar een leuke ervaring is het in ieder geval wel.

 

You may also like

Leave a Comment